Uskin sukuseuran vuositapaaminen Elimäellä

Uskin sukuseuralaiset tapasivat 2019 Kouvolan Elimäellä Moision kartanossa. Mukana oli 46 osallistujaa. Tällä kertaa kerättiin tiedottamisen avuksi sähköpostitietoja ja tietoja siitä, mihin sukuhaaraan kukin kuuluu. Ennen kokousta oli mahdollisuus tutustua Jouko Mäkisen valtavaan työhön oman sukunsa historian ja tarinoiden tallentamisessa teokseen. Myös sukuseuran myyntituotteet ja arvat olivat ostettavissa.

Kokouksen yhteydessä kuultiin kertomus Moision kartanon pitkästä ja mielenkiintoisesta historiasta taide- ja kokouskeskukseksi. Kauniita huoneita, kattokoristeluja ja erityisesti veistotaidetta ihasteltiin.

Paula Penttilä, joka laatii Uskin suvun seuraavaa sukukirjaa Säkkijärven Uskeista, kertoi teoksen valmisteluvaiheista. Tekijä kyselee ja vastaanottaa kuvia, karttoja ja tietoja myöhemmässä vaiheessa. Teoksen valmistumisaikataulu täsmentyy työn edetessä.

Vuosikokousasioita

Kaisu Lahikainen avattua kokouksen puheenjohtajaksi valittiin Tuomo Uski ja sihteeriksi Hannele Kokotti, pöytäkirjantarkastajiksi ja ääntenlaskijoiksi Jorma ja Sirkku Mäkinen. Kokous todettiin lailliseksi ja päätösvaltaiseksi. Rahastonhoitaja Tuija Uski esitteli 2018 tilinpäätöksen, vuosikertomuksen ja luki toiminnantarkastajan lausunnon. Sihteeri Hannele Kokotti esitteli vuoden 2018 vuosikertomuksen. Tilinpäätös vahvistettiin ja vastuuvapaus myönnettiin hallitukselle ja muille vastuuvelvollisille. Vahvistettiin esitellyt toimintasuunnitelma ja talousarvio vuodelle 2019. Vuoden 2019 toimintasuunnitelma vahvistettiin ja jäsenmaksu säilyy viidentoista (15) euron suuruisena. Hallituksen erovuoroiset jäsenet Hannele Kokotti, Jouko Mäkinen ja Leo Uski valittiin jatkamaan hallituksessa.

Vuosikokouksen jälkeen 26.5. pidetyssä hallituksen järjestäytymiskokouksessa Uskin sukuseuran puheenjohtajaksi valittiin Kaisu Lahikainen, varapuheenjohtajaksi Veli Aalle Haminasta, rahastonhoitajaksi Tuija Uski Lemiltä ja sihteeriksi Hannele Kokotti Helsingistä. Muita hallituksen jäseniä ovat Jouko Mäkinen Vehkalahdelta, Pauliina Sakki Kotkasta, Leo Uski Virolahdelta, Matti Uski Karhulasta ja Sirkku Kylliäinen Lappeenrannasta. Toiminnantarkastajaksi valittiin seuraavaksi kaudeksi Irmeli Uski ja varahenkilöksi Kaija Keltanen.

Kokouksen päätteeksi kutsuttiin seuran kunniajäseniksi pitkään puheenjohtajana toiminut Tuomo Uski Kouvolasta ja pitkäaikainen sihteeri Vesa Toikka Helsingistä.

Kokouksen jälkeen arvottiin runsaat arpajaisvoitot ja kahviteltiin yhdessä. Tämän jälkeen oli mahdollisuus tutustua kartanon taidenäyttelyihin ja taideaarteisiin. Iloinen joukko Uskeja lähti kotimatkalle nauttimaan tulevasta kesästä.KUTSU SUKUTAPAAMISEEN JA OHJELMA

Uskin sukuseuran sukutapaaminen ja vuosikokous pidetään sunnuntaina 26. toukokuuta 2019

Moision taide- ja pitokartanossa, Moisiontie 163, 47200 ELIMÄKI
https://www.moisionkartano.fi/

Tähän sukutapaamiseen toivotaan erityisesti Säkkijärven Uskeja, koska keväällä 2021 sukuseura on julkaisemassa sukukirjan Säkkijärven Uskeista. Teosta valmistelee Säkkijärvi-lehden entinen toimittaja Paula Penttilä, joka ennen sukukokousta esittelee teoksen suunnitelmaa.

Sukutapaamisen ohjelma

10.30 Ilmoittautuminen.
Sähköpostitietojen ja sukuhaaratietojen keräys.
Tilaisuus tutustua ja ostaa sukukirjoja sekä Uskin suvun tuotteita ja arpoja.
Tutustuminen Uskien sukutauluihin ja Jouko Mäkisen tekemään sukukirjaan.

11.30 Ruokailu

12.30 Säkkijärven Uskien sukukirjan suunnitelman esittely. Paula Penttilä

13.00 Vuosikokous.

14.00 Kokouksen jälkeen Moision kartanon esittely

14.30 Kahvit ja arpajaiset
Tilaisuus jäsenmaksujen maksamiseen ja sukukirjojen ostamiseen sekä ilmoittautumiseen sukuseuran jäseneksi.

15.30 Maksuton ja vapaa taidenäyttelyyn tutustuminen

Ilmoittaudu vuosikokoukseen 8. toukokuuta mennessä: uskinsukuseura(at)gmail.com
Kerro ilmoittautuessasi mahdolliset ruokarajoitukset.

Sukukokousruokailu
Kulttuuritien herkkupöytä ja iltapäiväkahvi. Jäsenhinta 25 euroa ja muille 30 euroa.

Tuotteet ja arvat
Sukukokouksessa on myynnissäsukukirjojen lisäksi Jokipiin pellavan käsipyyhkeitä (10 €) ja kaitaliinoja (25 €) sekä sukuviirejä (90 €). Sukukirjoista on saatavilla: Pyhällön Vähä-Uskit, Ravijärven Vähä-Uskit ja Ravijärven Suur-Uskit.