Vehkalahden Pyhällön Vähä-Uskit -teos julkistettiin sukutapaamisessa Lemillä

Lemin kotiseutumuseossa näkyi iloisia kasvoja

Kaunis ja aurinkoinen sää ilahdutti Uskeja sunnuntaina 22.5. vuoden 2016 sukutapaamisessa ja vuosikokouksessa. Lämmintä riitti myös Lemin kotiseutumuseossa, jossa kokoontuminen järjestettiin - olihan tuvassa suuri
säräuuni, jota emännät olivat tuntikausia lämmittäneet, jotta sata mukana ollutta Uskin sukuseuran jäsentä sai herkutella särällä tai säräkeitolla.

Sukukokouksen yhteydessä julkistettiin sukuseuran kolmas sukuteos,kaksiosainen Vehkalahden Pyhällön Vähä-Uskit.

Sukutapaaminen aloitettiin jumalanpalveluksella Lemin kirkossa. Sen jälkeen vietiinhautausmaan muistomerkille kukkalaite menneiden sukupolvien muistoa kunnioittaen.

Leminkotiseutumuseolla vaihdettiin kuulumisia sekä pihalla että ruokapöydässä, jossa lemiläinen säräruoka maistui. Särä on sekä ruoan että puisen valmistusastiannimi. Tuhannen vuoden takaa periytyvä lammas- ja perunaruoka, jossa aikoinaan lienee ollut perunan tilalla naurista, on yksi Suomen matkailun seitsemästä ihmeestä.

Vuosikokouksessa

puhetta johti Veikko Uski Lemiltä ja sihteerinä toimi sukuseuran puheenjohtaja Kaisu Lahikainen Lappeenrannasta. Pöytäkirjantarkastajiksi valittiin Eini Kipinoinen Taavetista ja Katja Kipinoinen Lappeenrannasta.
RahastonhoitajaTuija Uski Lemiltä esitteli tilinpäätöksen, Kaisu Lahikainen esitteli vuosikertomuksen ja Tuija Uski luki toiminnantarkastajien lausunnon. Kokous päätti vahvistaa tilinpäätöksen ja myönsi vastuuvapauden hallitukselle ja muille tilivelvollisille. KaisuLahikainen esitteli toimintasuunnitelman ja Tuija Uski tulo- ja menoarvion, jotka kokous vahvisti.
Jäsenmaksun määräksi päätettiin entinen 15 euroa.
Hallituksen jäsenmääräksi vahvistettiin kahdeksan. Erovuoroisia hallituksen jäseniä olivat Jouko Mäkinen Haminasta ja Markku Paakkinen Lappeenrannasta. Mäkinen valittiin uudelleen ja Paakkisen tilalle valittiin Leo Uski Virolahdelta. Toiminnantarkastajaksi valittiin Kaija Keltanen Kouvolasta ja hänen varahenkilökseen Irma Sinervo Turusta.


Vuoden 2017 sukukokous
Etelä-Karjalas
sa

Päätettiin pitää vuoden 2017 vuosikokous keväällä Etelä-Karjalassa. Kokous jätti hallituksen päätettäväksi tarkemman paikan ja ajankohdan.

Sukuseuran seuraava kirja Lemin Vainikkalan Uskit julkistetaan lokakuussa Lemillä.
Kokouksenjälkeen sukutapaamisen osanottajille maistuivat kahvi ja täytekakku. Perinteisissä arpajaisissa oli jälkeen iloisia voittajia.

Vuosikokouksen jälkeen
pidetyssä hallituksen järjestäytymiskokouksessa Uskin sukuseuran puheenjohtajaksi valittiin Kaisu Lahikainen, varapuheenjohtajaksi Veli Aalle ja rahastonhoitajaksi Tuija Uski. Sovittiin, että puheenjohtaja hoitaa toistaiseksi
myös sihteerin tehtäviä. Sihteeriä haetaan.


Uskin sukukokous ja -tapaaminen Lemillä 2016

Ohjelma ja kokouskutsu

28.04.2016

Uskin sukukokous ja -tapaaminen pidetään sunnuntaina 22.5.2016 Lemin kotiseutumuseossa Lemin kirkonkylässä.

Sukukokouksen jälkeen julkistetaan kolmas Uskin suvut -kirja: kaksiosainen Vehkalahden Pyhällön Vähä-Uskit.

Päivän aikana on mahdollisuus tarkistaa ja lisätä omia sukutietoja, jotka ovat tulossa seuraaviin sukukirjoihin. Erityisesti toivotaan Lemin Uskien tietoja.

Ilmoittaudu sukupäivään 9.5. mennessä sukuseuran sähköpostiin uskinsukuseura@gmail.com

Sukupäivän ohjelma

klo 10.00−11.30
jumalanpalvelus Lemin kirkossa ja kukkien lasku esivanhempien muistolle

klo 11.45-12.30
ilmoittautuminen kotiseutumuseolla; tilaisuus katsoa sukutauluja ja ostaa arpoja

klo 12.30
säräkeitto-, kasviskeitto tai säräruokailu

klo 14.00
vuosikokous

n. 15.30
Vehkalahden Pyhällön Vähä-Uskit -teoksen julkistaminen;
täytekakkukahvit; arpajaiset; tilaisuus maksaa jäsenmaksu ja ilmoittautua
sukuseuran jäseneksi sekä antaa sukutietoja.

Ruokailu

Lemillä syödään särää, säräkeittoa tai kasviskeittoa. Säräruoan hinta on 36 euroa, särä- ja kasviskeiton hinta 18 euroa. Ruoan hinta sisältää veden, kotikaljan, rieskan ja levitteen sekä makian sopan; lisäksi kokouksen jälkeen kahvin tai teen ja täytekakun (laktoositon ja gluteeniton). Kerro ilmoittautuessasi, minkä ruoan otat.

Lemin kotiseutumuseon osoite:

Vainikkalantie 6, 54710 Lemi (käänny Lappeenrannan suunnalta tullessasi kirkon kohdalla oikealle, Vainikkalantielle)
https://www.museosara.fi/