Onnistunut juhlakokous Haminassa 2011

Uskin Sukuseura juhli 20-vuotista taivaltaan vuosikokouksessaan 14. toukokuuta 2011 Ravintola PopCafessa, Haminan Pyhällössä. Mukana oli 69 Uskia.

Kokousta ennen kuultiin, kun Kaisu Lahikainen ja Jarkko Uski kertoivat Uskin sukuhaaroista, sukututkimuksesta ja sukuseuran historiasta.
Jarkko Uski kertoi, että sukuseuran tietokannassa on tällä hetkellä eri sukuhaaroista henkilöitä seuraavasti:

Viipurin pitäjä, Iknattala ja Saarela, 3 704 kpl
Jääski, Hannila, 1 439 kpl
Säkkijärvi, Kallola-Paakkala, 720 kpl
Lemi, Vainikkala, 2 041 kpl
Hamina, Pyhältö, Suur-Uski, 36 787 kpl
Hamina, Pyhältö, Vähä-Uski, ja 17 827 kpl
Virolahti, Ravijärvi, Suur-Uski ja Vähä-Uski, 17 093 kpl

Jarkko Uski kertoi, että Uski-nimisiä on aika paljon Inkerinmaalla. Se on tutkimatonta aluetta.
Sukuhaaroille ei ole löytynyt yhteistä kantaisää, eikä sellaista Jarkko Uskin mukaan varmaan löydykään.

Jouko Mäkinen kertoi Pyhällön ja ennen kaikkea Uskien historiasta. Uskeja on asunut Pyhällössä 1300-luvulta lähtien. He saapuivat alueelle Lapveden suunnalta.
Tämä on päätelty siitä, että molemmissa paikoissa on samantapaisia paikannimiä. Uskit ovat eläneet pääasiassa kalastamalla, metsästämällä ja viljelemällä.
Moniin sotiinkin he ovat joutuneet osallistumaan. Jouko Mäkinen harmitteli, ettei Pyhällössä asu yhtään Uski-nimistä, ei ole asunut pitkään aikaan. Mutta Uski-sukua on sitäkin enemmän.
Pyhällössä asuu 125 perhettä eli 256 henkilöä.

Vuosikokouksen aluksi kokous kutsui kaksi uutta kunniajäsentä.
Kunniajäsen numero kolme on Jarkko Uski ja kunniajäsen numero neljä on Oili Virtanen. Molemmat ovat toimineet pitkään ja ansiokkaasti sukuseuran hallituksessa.
He ovat tehneet myös sukututkimusta, etsineet tietoja kirkkoherranvirastoista ja tallentaneet niitä yhteiseen tietokantaan.

Sukuseuran kunniajäsen numero yksi on Anni Granfors, joka käynnisti Karjala-lehdessä olleella kirjoituksella seuran perustamisen.
Hän toimi sukuseuran ensimmäisenä puheenjohtajana.
Kunniajäsen numero kaksi on Paavo Uski, joka myös oli perustamassa sukuseuraa ja toimi Anni Granforsin jälkeen sukuseuran puheenjohtajana.
Paavo Uski oli kokouksessa paikalla. Anni Granfors ei valitettavasti ollut päässyt paikalle, mutta kokousväki lähetti hänelle kortin yhteisenä tervehdyksenä.

Vuosikokous sujui sopuisasti. Veli Aalle toimi puheenjohtajana ja seuran sihteeri Vesa Toikka sihteerinä. Viime vuoden tilit hyväksyttiin ja vastuuvapaudet myönnettiin.
Samoin hyväksyttiin toimintakertomus viime vuodelta sekä toimintasuunnitelma ja talousarvio kuluvalle vuodelle.
Jäsenmaksuksi päätettiin 12 €. Osa maksoi sen jo paikan päällä heti kokouksen jälkeen.
Syksyn jäsenkirjeen mukaan lähetetään tilisiirtolomake niille, jotka eivät maksaneet vielä jäsenmaksua.

Hallituksen erovuoroisia jäseniä olivat Ella Saikkonen, Pauliina Sakki ja Oili Virtanen. Saikkonen ja Virtanen olivat ilmoittaneet, etteivät enää halua jatkaa hallituksessa.
Hallitukseen valittiin Veli Aalle, Pauliina Sakki ja Tuija Uski.

Vuosikokouksen jälkeen hallitus piti järjestäytymiskokouksensa, jossa puheenjohtajaksi ja sukuseuran esimieheksi valittiin Tuomo Uski Kouvolasta.
Varapuheenjohtajaksi ja sukuseuran varaesimieheksi valittiin Kaisu Lahikainen Lappeenrannasta, sihteeriksi Vesa Toikka Helsingistä ja rahastonhoitajaksi Tuija Uski Lemiltä.
Muut hallituksen jäsenet ovat: Jouko Mäkinen Haminasta, Pauliina Sakki Kotkasta, Tuomo Uski Lappeenrannasta ja Veli Aalle Haminasta.

Kokousta ennen syötiin hyvää karjalanpaistia lisukkeineen. Kokouksen jälkeen jännitettiin arpajaisia ja juotiin herkulliset kakkukahvit. Moni ehti tutkia Jarkko Uskin tuomia sukutaulukoitakin.
Kiitoksia kaikille kokouksen järjestäjille sekä osallistujille!