Virolahden sukukokous 2000

Uskin Sukuseuran sukukokouksia on pidetty vuosittain vuodesta 1992 alkaen, jolloin kokoonnuttiin Lappeenrannassa.

10.-11. kesäkuuta 2000 sukukokous oli Harjun oppimiskeskuksessa Virolahdella. Lauantaina tutustuttiin Harjun kartanon historiaan ja Salpa-linjaan sekä vietettiin saunailtaa Suomenlahden rannalla.

Lauantaina tutustuttiin Salpa-linjaan ja Harjun hovin historiaan ja nykypäivään. Illalla saunottiin.
Sunnuntaina osallistuttiin perinnejumalanpalvelukseen Virolahden kirkossa. Jumalanpalveluksen jälkeen sukuseura laski puheenjohtajansa Paavo Uskin johdolla kukkalaitteen sankarivainajien muistomerkille.

Pääjuhlassa juhlapuheen piti opetusneuvos,Karjalan Liiton sukuseuratoimikunnan puheenjohtaja Tapio Ikävalko. Historioitsija, FM Martti Korhonen kertoi huumorilla höystäen 1600-luvulla eläneestä Nuutti Uskista. Musiikkia esittivät Haminan seudun kansalaisopiston kansanmusiikkiryhmä ja Etelä-Kymenlaakson veteraanikuoro. Juhlassa oli myös näyttely, jossa oli paitsi sukutauluja myös käsitöitä, tauluja ja sota-ajan puhdetöitä.

Vuosikokouksen avasi seuran puheenjohtaja Paavo Uski. Kokouksen puheenjohtajaksi valittiin Leo Uski Virolahdelta ja sihteeriksi seuran sihteeri Jarkko Uski Helsingistä.
Kokous todettiin lailliseksi ja päätösvaltaiseksi. Viime vuoden toimintakertomus hyväksyttiin. Tilinpäätös hyväksyttiin ja vastuuvapaus myönnettiin. Hallituksen esittämät toimintasuunnitelma ja talousarvio vuodelle 2000 hyväksyttiin.
Hallituksen jäsenistä erovuorossa olivat Anni Granfors, Paavo Uski ja Tuomo Uski. Anni Granfors ehdotti tilalleen Vesa Toikkaa, joka valittiin hallitukseen. Paavo Uski ja Tuomo Uski jatkavat hallituksessa.

Sukututkimus

Oili Virtanen ja Jarkko Uski ovat edelleen jatkaneet aktiivisesti vierailujaan arkistoissa ja koko ajan eri sukuihin tulee lisää perhetauluja. Eniten koottua tietoa on Vehkalahden Pyhällön Suur-Uski-suvusta.
Päivi Repo-Lehikoinen on tutkinut Lemin ja Savitaipaleen Uskien yhteenkuulumista. Hän on todennut, että Savitaipaleen Uskit ovat erittäin todennäköisesti lähtöisin Lemiltä, mutta asiakirjojen tuhoutumisen johdosta kirjallisista dokumenteista ei löydy varmaan vahvistusta asialle.

Juhlajulkaisu

Vuoden 2000 juhlakokouksen suunnittelusta ja järjestelyistä vastannut juhlatoimikunta toimitti 12-sivuisen juhlajulkaisun, jossa kerrotaan muun muassa seuran historiasta ja esitellään eri sukuhaarat sekä niiden tämän hetkiset tutkimustilanteet. 


Sunnuntaina osallistuttiin perinnejumalanpalvelukseen Virolahden kirkossa. Jumalanpalveluksen jälkeen sukuseura laski puheenjohtaja Paavo Uskin johdolla kukkalaitteen sankarivainajien muistomerkille.Pääjuhlaa ennen moni tutki innokkaasti sukutauluja.Pääjuhlassa avauspuheen piti seuran kunniapuheenjohtaja
Anni Granfors. 

Pääjuhlaa ennen moni tutki innokkaasti sukutauluja. 

Pääjuhlassa avauspuheen piti seuran kunniapuheenjohtaja
Anni Granfors. 

Pääjuhlaan osallistui kiitettävästi väkeä. Eturivissä puheenjohtaja Paavo Uski, sihteeri Jarkko Uski, juhlapuhuja, opetusneuvos Tapio Ylävalko, kunniapuheenjohtaja Anni Granfors ja hallituksen jäsen Tuomo Uski. 

Juhlapuheen piti opetusneuvos Tapio Ikävalko, joka on Karjalaisten sukuyhteisöjen puheenjohtaja. 

Tuomo Uski esitteli kokoamaansa puhdetyönäyttelyä.