Perhetiedot

Perhetiedot

Sukututkimukseen kerätään  tietoja sukuun kuuluvista henkilöistä. Uskin sukuseura kerää tietoja omalla perhetietojen keruulomakkeella, joka on ladattavissa alempana olevasta linkistä.

Henkilötietoja tullaan käyttämään mahdollisesti myöhemmin julkaistavassa sukukirjassa. Jos henkilö haluaa kieltää omien henkilötietojensa julkaisemisen Uskien sukukirjoissa, hänen tulee henkilökohtaisesti tehdä kiellosta merkintä lomakkeeseen. Tuolloin tietoa ei liitetä sukukirjaan, vaan tiedot jäävät sukututkimusrekisterin ylläpitäjän käyttöön ja voidaan vain varmistaa suvun eteneminen seuraavaan sukupolveen.  

TÄYTTÖOHJEET

Sukunimi: Kerro myös kaikki edelliset sukunimet, ainakin alkuperäinen(kasteessa yms saatu). Kirjoita aina
ensimmäiseksi nykyinen nimi ja muut pilkuilla eroteltuna.

Etunimet: Jos ensimmäinen etunimi ei ole kutsumanimi, merkitään kutsumanimi tähdellä (*) tai alleviivaamalla.Jos kutsumanimi ei ole mikään etunimistä, merkitään se sulkuihin (esimerkkejä kutsumanimestä Liisa: Liisa Anneli, Sirkka-Liisa*, Kerttu Liisa, Anna Elisabet (Liisa)).

Syntymä-/kuolinpaikka: Ilmoitetaan paikkakunta, jossa henkilö/perhe on ollut kirjoilla syntymän/kuoleman aikaan. Ei ilmoiteta esim. sairaalaa. Jos perhetietolomake täytetään esivanhemmista, voidaan sodassa kaatuneen kuolinpaikaksi merkitä esim. "kaatui jatkosodassa".

Puolison isä/äiti: Merkitään koko nimi, syntymäaika ja –paikka sekä kuolinaika ja –paikka.

Lapset: Mikäli puolisoita on useita, merkitse puolison numero lapsen nimen perään (esim. Ensio Eemeli(2)),jotta selviää, kuka puolisoista on kunkin lapsen vanhempi. Oletuksena on, että lapsella on isänsä sukunimi.Jos lapsen sukunimi ei ole isän sukunimi, merkitse Nimi-sarakkeeseen sekä etunimet että sukunimi.

Esivanhempien tiedot: Syntymä- ja kuolinpaikkaan ilmoitetaan kunta, kylä ja talo, mikäli ne ovat tiedossa, esim. Kuhmo, Lentiira 20 Änätinpää. Kerro tässä kohtaa myös mihin Uskin sukuun henkilö kuuluu, esim Lemin Uskit, Pyhällön Uskit tai Säkkijärven Uskit.

Allekirjoitus: Kirjeenä lähetettävä tulostettu täytetty perhetietolomake on allekirjoitettava.

Muuta: Kaikkia tietoja ei ole pakko täyttää, jos ei halua kyseisiä tietoja julkisuuteen tai ne eivät ole tiedossa.

Lomaketta täytettäessä voidaan tarvittaessa käyttää kääntöpuolta ja uusia lomakkeita.

TÄRKEÄ: Tiedot antaneen henkilön yhteystiedot (osoite, sähköposti, puhelin yms.) tarvitaan tietojen tarkistamista ja mahdollisia täydentäviä kysymyksiä varten.Tavoitteena on selvittää katkeamaton henkilöketju iso- ja esivanhempien kautta mielellään ainakin 1880-luvulle saakka. Tuota kaukaisempia henkilötietoja voidaan selvittää nettisivustojen kautta.

Täytetty lomake on hyvä tallentaa jokaisesta henkilöstä erikseen, esim LomakeHannu.pdf. Tällöin niitä on helpompi muokata jälkeenpäin jos tarpeen. Täytetyt lomakkeet voi lähettää lomakkeella kerrottuun sähköpostiin. Jos tulostat lomakkeen paperille, allekirjoita se ja lähetä lomakkeella olevaan  osoitteeseen. 

Lomakkeen voit ladata tästä: