Uskit koolla Lappeenrannan linnoituksessa


Iloinen joukko Uskeja, Suur-Uskeja ja Vähä-Uskeja sekä muita Uski-ihmisiä tapasi toisensa sunnuntaina 28.5.2017 Lappeenrannan Kehruuhuoneella. Kaikkiaan sukutapaamiseen osallistujia oli kuutisenkymmentä. Epävakainen ja viileä kevät näytti ystävällisiä kasvojaan, ja aurinkoakin nähtiin. Aurinkoinen oli myös päivän tunnelma.

Sukutapaaminen aloitettiin hartaudella Lappeen vanhimman kirkon muistomerkillä Linnoituksen Viipurin portin lähellä. Pastori Jaana Pussisen kehotuksesta kukin piirsi saamaansa korttiin puun ja kirjoitti sen juuriin ja oksistoon niitten ihmisten nimiä, jotka ovat olleet ja ovat tärkeitä ja läheisiä - lopuksi kirjoitettiin latvaan myös niitten ihmisten nimiä, joita pitäisi tavata mutta joiden tapaamiset kiireessä aina vain lykkäytyvät. Suvivirren myötä lähdettiin jatkamaan sukupäivää, ja myös menneitä sukupolvia muistettiin kukkalaitteella.

Ennen vuosikokousta nautittiin karjalaisen pitopöydän antimista. Kehruuhuoneen vanhempi emäntä Sari Kaasinen esitteli rakennusta sekä sen historiaa ja nykypäivää. Karjalaisten laulu kajahti esittelyn päätteeksi yhteislauluna.

Vuosikokousasioita

Vuosikokouksessa puhetta johti Eini Kipinoinen Taavetista ja sihteerinä toimi sukuseuran puheenjohtaja Kaisu Lahikainen Lappeenrannasta. Pöytäkirjantarkastajiksi valittiin Elli ja Markku Eerola Kotkasta.

Vuoden 2016 tilinpäätös vahvistettiin ja vuosikertomus hyväksyttiin, samoin hyväksyttiin kuluvan vuoden toimintasuunnitelma ja talousarvio. Jäsenmaksun määräksi päätettiin entinen 15 euroa.

Hallituksen jäsenmäärä nostettiin yhdeksään. Erovuoroiset hallituksen jäsenet Veli Aalle Pyhällöstä, Pauliina Sakki Kotkasta ja Tuija Uski Lemiltä valittiin uudelleen. Hallituksen yhdeksänneksi jäseneksi valittiin Hannele Kokotti Helsingistä.

Kokouksen jälkeen riitti juttua kahvin ja mustikkakukon seuraksi. Kokouksen osanottajat olivat taas tuoneet runsaasti voittoja arpajaisiin, joten iloisia voittajiakin oli paljon. Kokouksen jälkeen monet maksoivat jo jäsenmaksun, ja uusia jäseniä saatiin useita.

Sukukokouksen jälkeen käytiin kiinnostavalla opastetulla kierroksella Wolkoffin talomuseossa ja juotiin kahvit kahvila Majurskassa.

Vuosikokouksen jälkeen pidetyssä hallituksen järjestäytymiskokouksessa

Uskin sukuseuran puheenjohtajaksi valittiin Kaisu Lahikainen, varapuheenjohtajaksi Veli Aalle, sihteeriksi Hannele Kokotti ja rahastonhoitajaksi Tuija Uski.Uskin sukutapaaminen Lappeen-rannassa 2017 

Ohjelma ja kokouskutsu

Uskin sukukokous ja -tapaaminen pidetään sunnuntaina 28.5.2017 Lappeenrannan linnoituksessa Kehruuhuoneessa (Kristiinankatu 20)

Ohjelma ja kokouskutsu

Päivän ohjelmassa on hartaus Lappeen vanhan kirkon muistomerkillä Linnoituksen portin luona. Ennen ruokailua ilmoittaudutaan ja on tilaisuus ostaa arpoja sekä tietysti tavata tuttuja ja tutustua uusiin Uskeihin.

Lounaalla nautitaan karjalaisen pitopöydän antimista. Kokouksessa käsitellään varsinaisen sukukokouksen asiat sääntöjen pykälän 11 mukaan.

Kokouksen jälkeen on kahvit ja arpajaiset sekä mahdollisuus maksaa jäsenmaksu ja hankkia seuran myyntituotteita.

Kiinnostuneille järjestetään opastettu kävely Linnoituksen läpi Wolkoffin talomuseoon, johon tutustutaan oppaan kierrättämänä. Paluumatkalla käydään vielä kahvilla kahvila Majuskassa Linnoituksessa.

Lounaan hinta on 30 euroa ja Wolkoffin kierroksen sekä kahvien 10 euroa sukuseuran jäsenille.

Ilmoittaudu sukupäivään 15.5. mennessä sukuseuran sähköpostiin
uskinsukuseura@gmail.com

Kerro samalla mahdolliset ruokarajoitukset ja ilmoittaudu Wolkoffin talomuseokävelylle ja Majurskan kahveille.

Sukupäivän ohjelma

klo 10.00−10.15
hartaus Lappeen vanhan kirkon muistomerkillä, Ratsuväkimuseon vierellä (lähellä Linnoituksen Viipurin porttia)

klo 10.30-12.00
ilmoittautuminen Kehruuhuoneella

klo 12.00
Kehruuhuoneen karjalainen pitopöytä

klo 13.00
vuosikokous

n. 14.30
kahvi ja arpajaiset

klo 15.30
Opastettu kävely Linnoituksen läpi ja mäkeä ylös Wolkoffin talomuseoon (Kauppakatu 26), jossa opastettu tutustumiskierros. Palattaessa kahvit kahvila Majurskassa.