Uskin suvut-kirjat

Sukuseura on julkaissut kaikenkaikkiaan neljä kirjasarjaa eri sukuhaaroista.

Vehkalahden Pyhällön Suur-Uskit

Uskin sukuseura julkaisi vuoden 2014 sukukokouksen yhteydessä ensimmäisen Uskin suvut -sarjan kirjan: Vehkalahden Pyhällön Suur-Uskit. Se on ensimmäinen, peräti kolmiosainen ja yli 2 200 sivua sisältävä teos. Seuraavaksi julkaistaan teos Virolahden Ravijärven Vähä-Uskeista, ja sen jälkeen ovat vuorossa muut sukuhaarat.

Eniten Uskeja on lähtöisin Vehkalahden Pyhällöstä. Ensimmäiset merkinnät heistä ovat jo 1500-luvulta. Paikkakunnalla asui tuolloin kaksi sukuhaaraa: Suur-Uskit ja Vähä-Uskit. Myös Virolahden Ravijärveltä löytyvät nämä samat kaksi sukuhaaraa. Vehkalahden Pyhällön Suur-Uskeista ja Vähä-Uskeista on myös saatu kerätyksi eniten sukutietoja.

Näitä sukuja on innokkaasti ja ahkerasti tutkinut Oili Virtanen sekä Kansallisarkistossa että Kaakkois-Suomen kirkkoherranvirastoissa. Vanhimmat isäntäluettelot 1500- ja 1600-luvuilta on historioitsija Martti Korhonen selvittänyt valmistellessaan kirjaa Vehkalahden historiasta. Vehkalahden Pyhällön Suur-Uskit -kirjojen julkaiseminen on suuresti Oili Virtasen ansiota. Hänen kokoamansa laajan sukuaineiston on Jarkko Uski vaivojaan säästämättä muokannut sukutauluiksi.

Uskin suvut -teokset eivät ole tieteellisiä tutkimuksia vaan kokoelma perhetauluja. Perhetauluissa olevat tiedot on kerätty kirkonkirjoista tai henkilöiltä itseltään.

Vehkalahden Pyhällön Suur-Uskit -teos antaa paljon tietoa nykyisten Suur-Uskien esivanhemmista. Kirjassa on 12 200 sukutaulua ja satoja eri sukunimiä, joten moni voi tietämättäänkin olla Suur-Uskin sukua. Sukupolvien ketjun seuraaminen ehkä vuosisatojen taakse antaa nykyiselle, usein juurettomalle ihmiselle vahvan taustan: tähän voin kuulua, tämä on minun sukuni.

Vehkalahden Pyhällön Suur-Uskit -teos on loppuunmyyty.


Virolahden Ravijärven Vähä-Uskit

Virolahden Ravijärven Vähä-Uskit -teos julkaistiin kevään sukukokouksen 2015 yhteydessä Virolahdella, Harjun oppimiskeskuksessa 23. toukokuuta.

Virolahden Ravijärven Vähä-Uskien tarina alkaa 1600-1700-lukujen vaihteesta, jolloin Christer Hannunpoika siirtyi isännöimään Uskin tilaa. Miksi tila oli autio ja ketkä sitä olivat asuttaneet aiemmin ja antaneet tilalle nimen Uski, ei ole tiedossa.

Kaksiosaista kirjaa, jossa on runsaat 1300 sivua ja lähes 7000 perhetaulua, voi tilata Uskin sukuseuran hallituksen jäseneltä Jouko Mäkiseltä hintaan 120 euroa sähköpostiosoitteella jouko.makinen2(at)gmail.com.


Lemin Vainikkalan Uskit -sukukirja

Lemin Uskit -sukukirja julkistetiin Lemillä 23.10.2016.Kirjassa on noin 700 sukutaulua ja 350 sivua sekä kuvia ja muistelmia eri sukuhaaroista.

Kirjan hinta on 40 euroa.

Kirjaa voi tilata sukuseuran sähköpostin kautta.

Vehkalahden Pyhällön Vähä-Uskit

Vehkalahden Pyhällön Vähä-Uskit -sukukirja julkistettiin kevään 2016 sukukokouksessa Lemillä.

Vehkalahden Pyhällön Vähä-Uskit -teos antaa paljon tietoa nykyisten Vähä-Uskien esivanhemmista.
Teoksen kahdessa niteessä on yli 1 300 sivua, yli 7 000 sukutaulua ja satoja eri sukunimiä,
joten moni voi tietämättäänkin olla Vähä-Uskin sukua.
Teoksen hinta on 120 euroa, ja sitä voi tilata sukuseuran hallituksen jäseneltä Jouko Mäkiseltä sähköpostitse

jouko.makinen2(at)gmail.com