Uskit tapasivat Miehikkälässä ja tutustuivat Salpalinja-museoon


Koronakevät oli siirtänyt Uskin sukuseuran sukutapaamisen ja vuosikokouksen toukokuulta elokuulle, mutta tapaamisen iloa se ei silti vienyt, kun lähes 40 Uski-nimistä ja -sukuista tapasi toisensa Miehikkälän Salpamajalla sunnuntaina 9.8.2020. Mukana oli taas niin lapsia kuin iäkkäämpiäkin: nuorin osallistuja oli vuoden ja ehkä vanhin 85 - komea ikäkirjo!

Ennen sukukokousta nautittiin Salpamajan buffetpöydän mainiosta karjalanpaistista ja marjakiisselistä ja koetettiin pitää huolta turvaväleistä. Käsidesiä oli runsaasti tarjolla, ja sukuseura oli varannut halukkaille kasvomaskejakin.

Päivän aikana tehtiin vielä kahteen ryhmään jaettuna opastettu maastokierros Salpalinja-museoon, jossa tutustuttiin useisiin korsuihin, ja lämpimänä, lähes helteisenä päivänä korsujen viileys olikin mukava kokemus. Ennen maastokierrosta nähtiin Salpakeskuksen rakentamisesta ja sota-ajan taustasta kertova video. Paljon tietoa ja kiinnostavia yksityiskohtia sisältävä kierros teki päivästä elämyksen.

Sukuseuran vuosikokousta

johti Jorma Uski Kouvolasta ja sihteerinä toimi tällä kertaa sukuseuran puheenjohtaja Kaisu Lahikainen.

Edellisvuoden tilit hyväksyttiin ja vastuuvapaus myönnettiin; samoin hyväksyttiin toimintakertomus edellisvuodelta sekä toimintasuunnitelma ja talousarvio kuluvalle vuodelle. Jäsenmaksun määräksi päätettiin entinen 15 euroa.

Hallituksen jäsenmäärä pidettiin yhdeksänä.

Erovuoroiset hallituksen jäsenet Veli Aalle, Pauliina Sakki ja Tuija Uski valittiin uudelleen hallitukseen. Eroa hallituksesta pyytäneen jäsenen tilalle valittiin Hannu Säles. Muita hallituksen jäseniä ovat Hannele Kokotti, Sirkku Kylliäinen, Kaisu Lahikainen, Jouko Mäkinen ja Leo Uski.

Sukuseuran toiminnantarkastajaksi valittiin Irmeli Uski Lemiltä ja hänen varahenkilökseen Kaija Keltanen Kouvolasta.

Keskusteltiin 30-vuotisjuhlavuoden eli vuoden 2021 sukukokouksesta, ja kokousväelle tuntui sopivan sukuseuran hallituksen ehdotus pitää kokous Lappeenrannassa. Keväällä pidettävä kokous sai hiukan enemmän kannatusta.Todettiin kuitenkin, että koronatilanne määrittelee kokousajan.

Hallituksen järjestäytymiskokouksessa,
joka pidettiin vuosikokouksen jälkeen, sukuseuran puheenjohtajaksi valittiin Kaisu Lahikainen, varapuheenjohtajaksi Veli Aalle, sihteeriksi Hannele Kokotti ja rahastonhoitajaksi Tuija Uski.

Syksyn kokouksessaan hallitus käy suunnittelemaan ensi vuoden sukutapaamista ja mahdollista Viipurin matkaa, jota kohtaan sukukokouksen osanottajat tunsivat kiinnostusta.Salpalinja-museo

Kutsu:

Uskin sukuseuran sukutapaaminen ja vuosikokous siirretty elokuuhun

Korona-virukseen liittyvien rajoitusten takia myös Uskin sukuseuran sukutapaamista ja vuosikokousta on siirretty perinteisestä toukokuusta näillä näkymin elokuun 9. päivään.

Aika: sunnuntai 9. elokuuta 2020

Paikka: Miehikkälä, Salpamaja, Salpalinjamuseon yhteydessä

Yleistietoja

Säästöpirtintie 70, 49700 Miehikkälä

https://www.miehikkala.fi/matkailu/salpamuseo/

Tilat ovat esteettömiä

2020 Sukutapaamisen alustava ohjelma

11.00 - 12.00 Ilmoittautuminen

12.00 - 13.00 Lounas noutopöydästä

13.00 - 14.00 Vuosikokous

14.30 - 15.00 Arpajaiset

15.00 Kahvi ja tilaisuus maksaa jäsenmaksu

15.30 Salpalinjamuseoon opastettu kierros,

Ilmoittaudu vuosikokoukseen jo nyt tai viimeistään 24. heinäkuuta mennessä sukuseuran sähköpostiin:
uskinsukuseura@gmail.com

Kerro ilmoittautuessasi mahdolliset ruokarajoitukset.

Sukukokouslounas

Kulttuuritien herkkupöytä ja iltapäiväkahvi. Jäsenhinta 25 euroa ja muille 30 euroa. Sukuseura kustantaa jäsenten iltapäiväkahvit. Pelkät iltapäiväkahvit 7 euroa.

Tuotteet ja arvat

Sukukokouksessa on myynnissäsukukirjojen lisäksi Jokipiin pellavan käsipyyhkeitä (10 €) ja kaitaliinoja (25 €) sekä sukuviirejä (90 €). Sukukirjoista on saatavilla: Pyhällön Vähä-Uskit, Ravijärven Vähä-Uskit ja Ravijärven Suur-Uskit. Tuotteet ovat myös tilattavissa sukuseuran sähköpostin kautta esimerkiksi kesän juhlien sekä merkkipäivien lahjoiksi.

Kokouksen yhteydessä on perinteisesti järjestetty arpajaiset varojen hankkimiseksi. Jäseniltä toivotaan arpajaisvoittoja.


Seuraava 2021 Lappeenranta