Höyrypanimon rannan merimaisemaa


Kotka 2018

Uskin sukutapaaminen ja -kokous Kotkassa 2018

Uskin sukutapaaminen ja -kokous pidettiin sunnuntaina 27.5.2018 Kotkan Höyrypanimon Keisarinsatama-ravintolassa. 

Kotkan höyrypanimo
Kotkan höyrypanimo

Mukana oli noin 50 Uski-sukuista ja -nimistä, jotka tutustuivat toisiinsa nimikylttien ja niiden perusteella ryhmitellyissä
lounaspöydissä. Lopputulemana oli uusia tuttavuuksia ja sukulaisten parempaa tuntemista. Nuorin osallistuja oli vaille puolitoista- ja varmaan vanhin 91-vuotias.

 Sukutapaaminen aloitettiin lounaalla ja kuulemalla Keisarinsataman historiaa. Vuosikokousta ennen kuultiin mielenkiintoinen Kalevi Heikkilän useita vuosisatoja sisältänyt esitelmä Vehkalahti-Hamina seudun Uskeista eri historian vaiheissa. Se liitti konkreettisesti ja hyvin Euroopan tapahtumat Vehkalahti-Haminaan ja Uskien sukuun. Hansakauppiaiden Brandstakan, Poitzien, Husgafvelien, Brandhien, Huggutien ja Pilhjärtan knaapit "aateliset" olivat Uskin sukujen lähtökohta yhdessä vanhan kantaväestön kanssa. Kalevi Heikkilä on kirjoittanut teoksen Vehkalahti-Hamina myrskyn silmässä.

Vuosikokouksessa puhetta johti Tuomo Uski (Kouvola) ja sihteerinä toimi sukuseuran sihteeri Hannele Kokotti. Edellisvuoden tilit hyväksyttiin ja vastuuvapaus myönnettiin; samoin hyväksyttiin toimintakertomus edellisvuodelta sekä toimintasuunnitelma ja talousarvio kuluvalle vuodelle. Jäsenmaksun määräksi päätettiin entinen 15 euroa.

Hallituksen jäsenmäärä pidettiin yhdeksänä. Jarkko Uskin päätettyä työskentelynsä hallituksessa valittiin hänen tilalleen Sirkku Kylliäinen Lappeenrannasta. Erovuoroiset hallituksen jäsenet Kaisu Lahikainen ja Matti Uski valittiin uudelleen. Sukuseuran toiminnantarkastajaksi valittiin Irmeli Uski Lemiltä ja hänen varahenkilökseen Kaija Keltanen Kouvolasta.

Vuoden 2019 vuosikokouksen paikasta keskusteltiin ja hallitus velvoitettiin selvittelemään vaihtoehtoja. Esillä oli yhtä hyvin Kouvolan seutu kuin Varsinais-Suomikin.

Jarkko Uskia kiitettiin hänen monivuotisesta ja korvaamattomasta työstään sukukirjojen toimittamisessa. Seuraavien sukukirjojen julkaisuissa on huomioitava uusi tietosuojalainsäädäntö, joka edellyttää jokaisen sukukirjassa nimetyn henkilön henkilökohtaista lupaa tietojen julkaisuun, ja on etsittävä uutta teosten toimittajaa.

Parisenkymmentä Uskia ilmoitti kiinnostuksensa Pietarin matkaan 2019 ja hallitus velvoitettiin selvittämään asiaa. Samoin kuin sukuviiristä kiinnostuneiden henkilöiden määrää. Myös muita tuotteita, kaitaliinoja ja pyyhkeitä on saatavilla.

Kokouksen jälkeen julkistettiin Jarkko Uskin toimittama, kaksiosainen Virolahden Ravijärven Suur-Uskit -teos.

Arpajaisvoittoja oli keräytynyt runsaasti, samoin kuin arpajaistuottoja.

Tapaamisen lopuksi siirryttiin keisariteemaa jatkaen Keisarin kalastusmajalle Langinkosken kuohujen viereen. Osallistujat tapasivat Venäjän tsaarin, Suomen suuriruhtinaan, Aleksanteri III:n, jonka tapaamisessa noudatettiin tiukkaa protokollaa. Keisari kertoi perheensä kesien vietosta Langinkoskella ja lopuksi tutustuttiin itse majaan, muihin rakennuksiin, pieni tsasouna mukaan lukien, ja ympäröivään luontoon.    

Kuvia langinkoskelta ja Keisarillisesta kalastusmajasta


Alkuperäinen ohjelma ja kokouskutsu

Uskin sukukokous ja tapaaminen pidetään sunnuntaina 27.5.2018 Kotkan Keisarinsatamassa, Metsontie 41, 48220 Kotka.

Sukukokouksen yhteydessä kuullaan sukututkija Kalevi Heikkilän esitelmä Uskien ja Husulan aatelisknaappien sukulaisuussuhteista. Kokouksen jälkeen julkistetaan seuraava Uskin suvut -sarjan teos: Virolahden Ravijärven Suur-Uskit.

Ilmoittaudu sukupäivään 12.5. mennessä sukuseuran sähköpostiin
uskinsukuseura@gmail.com
Kerro ilmoittautuessasi mahdolliset ruokarajoitteesi ja ilmoittaudu halutessasi sukukokouksen jälkeen tehtävälle vierailulle Langinkosken keisarilliselle kalastusmajalle.

Samalla voit tilata Virolahden Ravijärven Suur-Uskit -teoksen ennakkohintaan 100 euroa.

Sukupäivän ohjelma

10.30
Ilmoittautuminen; tilaisuus tutustua, katsoa sukutauluja ja ostaa sukukirjoja sekä Uskin suvun tuotteita ja arpoja

11.30 - 12.30
Ruokailu seisovasta pöydästä: salaattipöytä, grillattua merilohta tai paronin possunfileetä. Jälkiruokana kahvia tai teetä ja täytekakkua kokouksen jälkeen. Ruokailun hinta jäsenille on 25 e, muille 33 e.

12.30 - 13.00
Kalevi Heikkilän esitelmä

13.00 - 14.00
Sukukokous

14.00
Virolahden Ravijärven Suur-Uskit -kirjan julkistus
Kahvia ja arpajaiset; tilaisuus jäsenmaksujen maksamiseen ja sukukirjojen ostamiseen sekä ilmoittautumiseen sukuseuran jäseneksi.

16.00 - 17.00
Vierailu Langinkosken keisarilliselle kalastusmajalle, jossa vastaanottajana on itse tsaari tai hänen puolisonsa. Kalastusmajalla käydään omilla autoilla. Vierailun hinta on n. 10 euroa osallistujamäärästä riippuen.